Hapen për publikun për herë të parë sarkofakët 2500 vjeçarë ne Egjipt

423
0

Një mision kërkimor egjiptian shfaqi për herë të parë para publikut dhe mediave një koleksion të madh me sarkofagë 2500-vjeçar, në nekropolin Saqqara-s në Giza.

Objektet e rralla mijevjecare u zbuluan në jug të Kajros në nekropolin e kryeqytetit të lashtë egjiptian të Memfisit, një vend që prej vitesh i përket i Trashëgimisë Botërore të UNESCO-s.

Në vendgërmimin rreth 10 milje në jug-lindje të Piramidave të Gizës – janë gjetur deri tani 59 arki vole të pikturuara, 40 prej të cilëve u zbuluan për publikun.

Shumica e tyre kanë mumje, të cilat sipas kërkuesve mund të kenë qenë priftërinj, zyrtarë të lartë në shoqërinë e lashtë egjiptiane.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.