Prej 30 vitesh në Itali, i martuar me italiane, në Pavia i mohojnë shtëpinë: “Nuk ia japim me qira të huajve”

514
0

Një çifti që banonte në Pavia iu refuzua të merrte me qira një shtëpi pasi pronari, në takimin për nënshkrimin e kontratës, pa që burri i gruas që e kishte kontaktuar atë ishte një burrë me ngjyre. Lajmi u dha nga gazeta La Provincia Pavese. Pronari thuhet se vendosi të prishe marrëveshjen që ishte arritur me një kontakt telefonik, duke deklaruar “Unë nuk u jap me qira të huajve”.

Ankesat e çiftit dhe në veçanti të gruas që shpjegoi se burri i saj ka jetuar në Itali për 30 vjet, është diplomuar në Pavia dhe është një profesionist i afirmuar, nuk kishin dobi percjell shqiptari.net. Pronari nuk pranoi të dëgjonte arsyet. Çifti nuk dëshironin të raportonin faktin tek autoritetet gjyqësore, por megjithatë e raportuan atë në Tavolinën Kundër Diskriminimit të Komunës së Pavia.

“Njerëzit duhet të kuptojnë që diskriminimi është një sjellje e paligjshme – tha gruaja -. Nuk është e drejtë të përjashtosh dikë për origjinën ose zakonet e tij, pavarësisht nga fakti që është bërë shumë propagandë politike për këtë dhe po bëhet ende për të kapur pëlqimin e njerëzve që ende e lejojnë veten të binden nga argumente të caktuara “.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.