Greqia fillon zbatimi i ligjit të ri të Emigracionit..

1095
0

Burime pranë ministrisë së Brendëshme, kanë deklaruar se Ministri i Emigracionit Janis Muzalas ka firmosur sot urdhërin për vënjen menjëherë në zbatim të ligjit të ri të emigracionit, i cili edhe pse ka hyrë në fuqi para dy muajsh nuk është zbatuar për shkak se sistemi elektronik nuk ishte gati. Sipas informaconeve ministri ka dhënë urdhër që proçedura të filloj të hënën ose të martën.
Ndryshimet më të rëndësishme janë:

-Përfitojnë leje qëndrimi emigantët që edhe pse janë të paligjëshëm, vërtetojnë që kanë të paktën 7 vite qëndrim në Greqi. (Nga 10 vite që është aktuaisht)

-Përfitojnë leje qëndrimi nënat emigrante që kanë lindur fëmijë në Greqi dhe nuk kanë leje qëndrimi

-Përfitojnë leje qëndrimi emigrantët që humbën lejet e qëndrimit vitet e fundit, për shkak të papunësisë.

Urdhëri i nënshkruar nga Ministri , pritet të publikohet së shpejti.
Per te aplikuar, klikoni kutin me poshte..