Gonxhe jep njoftimin e rendesishem per lejet e qarkullimit: Prej dates 15 janar nuk do te kete me..

155
0

Drejtor i Përgjithshëm i Shërbimeve të Transportit Rrugor Blendi Gonxhja, ka dhënë këtë të hënë detaje për lejen e re të qarkullimit të mjetit, e cila do të lëshohet që prej 15 janarit të vitit 2022.

Në një intervistë në A2 ai tha se kjo leje do të kushtojë 40% më pak dhe nuk do të skadojë më.

“Nga 15 janari, ne dalim me lejen e re të qarkullimit të mjeteve, e cila eliminon certifikatën e mjetit. Tashmë do të kemi vetëm lejen e re të mjetit, e cila do të jetë më e mirë në cilësi se dhjetëra shtete të Bashkimit Europian. Leja do të jetë më e vogël dhe e pashkatërrueshme, nuk prishet nga lagia, nga zhubravitja.

Edhe nga pikëpamja e sigurisë është e pafalsifikuar. Kjo leje do të kushtojë edhe 40% më pak, nuk do të skadojë më, nuk do të ketë më vulat e kolaudimit që na mbushnin vendin dhe ne bënim një leje të re. Nuk do të kemi nevojë të kemi më as leje ndërkombëtare me vendet e BE-së. Dalim në një dokument më të sigurt dhe më të lirë”.

Por kur do ta marrin drejtuesit e mjeteve këtë leje të re? “Nuk është me detyrim. Kjo do të thotë se kush ka një gjë për të bërë, i humbin letrat, ndërron targat, ndërron pronësinë apo ka një shërbim që kërkon ndërrimin e lejes, atëherë do të marrë lejen e re. Në rast se ai do me dëshirë të vijë të marrë lejen e re, atëherë bujrum, por nuk ka detyrim”, tha Gonxhja.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.