Gjyshërit i marrin fëmijën emigrantit, 4-vjeçari i thërret mami dhe babi

517
0

Në muajin Tetor të vitit 2017, emisioni “Stop” transmetoi historinë e Ajet Patozit. Për shkak të një sëmundjeje të rëndë, bashkëshortja e tij ndërroi jetë. Por si të mos mjaftonte kjo dhimbje për Ajetin, vjehrrit e tij i morën djalin 3-vjeçar, Aleksandros, duke mos e lejuar më ta takonte.

Gjykata e Rrethit Gjyqësor Berat, me gjyqtare Matilda Llangozin, pasi e shtyu 28 herë seancën gjyqësore, vendosi që foshnja të qëndronte me gjyshërit nga nëna, Kujtim dhe Drita Tana, duke u bazuar në interesin më të lartë të fëmijës. Gjithashtu vendosi që i ati ta takojë fëmijën e tij të dielën e parë të çdo muaji nga ora 10:00 deri në orën 15:00, në prezencën e gjyshit Kujtim Tana.

Ndërsa Gjykata e Apelit Vlorë e hodhi poshtë këtë vendim dhe vendosi që fëmija t’i kthehet të atit për rritje dhe edukim, duke u bazuar në raportin e psikologëve, por edhe në atë çfarë parashikon ligji i Republikës së Shqipërisë.

Por gjyshërit e Aleksandrosit kërkuan pezullimin e ekzekutimit të këtij vendimi në Gjykatën e Lartë. Në lidhje me këtë, avokati i Ajet Patozit u shpreh: “Për ironi të fatit dhe për keqinterpretim të ligjit nga ana e Gjykatës së Lartë, është pranuar kjo kërkesë”.

Më 4 Tetor 2018, Gjykata e Lartë vendosi pezullimin e ekzekutimit të vendimit të Gjykatës së Apelit Vlorë, duke ia rikthyer të drejtën e kujdestarisë gjyshërve Kujtim dhe Drita Tana.

Emisioni ”Stop” siguroi vlerësimet e psikologëve, të cilat kanë vënë re fenomene të rrezikshme në sjelljen e gjyshërve karshi 4-vjeçarit. Ekspertët vërejnë se Aleksandrosi po konsiderohet dhe trajtohet si vajza e vdekur e tyre, duke dëmtuar fëmijën. / Klan