Gjeti varrin e Pablo Escobar, i riu surprizohet nga ajo që sheh

626
0

Gjithnjë e më shumë njerëzit po përdorin Google Maps për të kërkuar dhe për të njohur vende të ndryshme në zonën e tyre ose në vendin që ata gjithmonë kanë dashur të vizitojnë.

Megjithëse është një platformë virtuale, në sajë të Google Street View ju mund të kaloni nëpër vende, rrugë dhe adresa të ndryshme në çdo qytet të planetit, kështu që shumë herë përdoruesi gjen imazhe unike që ai pastaj i ndan në rrjetet sociale dhe arrijnë në shumë raste duke u bërë virale.

Këtë herë, një përdorues i lindur në Kolumbi u drejtua në Google Maps për të gjetur varrin e Pablo Escobar, i cili për shumë vite në mes të 1980 dhe 1990, u konsiderua si tregtar droge i pasur, i fuqishëm dhe mjaft i rrezikshëm.

Kështu, ai kontrolloi varrezat Jardines de Montesacro, që ndodhen në komunën Itagüí, në departamentin kolumbian të Antioquia. Pas shumë vështirësive, ai më në fund ishte në gjendje për të gjetur dhe për të arritur në varrin e kaps, vdekja e të cilit ka ndodhur më 2 dhjetor 1993.

Pas verifikimit se, në fakt, ishte shtëpia e fundit e Pablo Escobar, një detaj në atë vend, mori vëmendjen e përdoruesit.

Dhe, siç shihet në fotot që joq.al ju tregon në galerinë që shoqëron këtë lajm, varri i “mbrojtësit” nuk duket aspak i braktisur përkundër kalimit të kohës.

Përkundrazi, siç shihet në Google Maps, varri duket i mirë ruajtur dhe madje ka dhe buqeta me lule.

Ndryshe nga sa është thënë se kapo i drogës është braktisur dhe se varri i tij, është lënë në harresë, duket krejt e kundërta.

Është e mundur që varri i Pablo Escobar vizitohet shpesh nga të afërm, miq, madje edhe nga turistë vendas dhe të huaj, të cilët kur vijnë në Medellín, e përfshijnë këtë vend në axhendën e turneut të tyre.