Gjarpri fluturues, specia e rrallë që do t’ju fusë frikën

1225
0

Ky është një nga gjarpërinjtë më të frikshëm dhe kjo për vetë faktin se ai mund të fluturojë.

Ky gjarpër , i cili jeton në Azinë Juglindore, është në gjendje të fluturojë në kuptimin e vërtetë të fjalës, të paktën për 15 metra.

Gjarpri me trup deri një metër e gjysmë, ka një strukturë të veçantë muskulature dhe aerodinamike, që e lejon të fluturojë nga njëra pemë në tjetrën, në një distancë prej 15 metrash.

Specia e gjarprit është e pajisur me një lloj helmi jo të fortë dhe ushqehet me bretkosa e hardhuca. Ai shpenzon pjesën më të madhe të kohës i varur në pemë.