Gërmonin pranë stacionit të trenit, mrekullohen nga thesari që gjejnë

584
0

Kërkimet në afërsi të stacionit qendror në Amba Aradam-Ipponio në Romë të Italisë kanë nxjerrë në pah një shtëpi luksoze të shekullit të dytë.

Banesa, e cila është tepër luksoze dhe me përmasa të mëdha, daton në në kohën e Perandorit Hadrian.

Francesco Prosperetti kreu i autoritetit të monumenteve të Romës, u shpreh:

Mendojmë se këtu është shtëpia ku jetoi komandanti i kazermës dhe pushonte mbas punës.

Sapo tunelet të përfundojnë, gjetjet do të kthehen aty ku ishin, siç ishin, për të krijuar atë që me siguri do të bëhet stacioni më i bukur i metrosë në botë”.

Shtëpia është 300 metra katrorë dhe është rreth 12 metra poshtë rrugës.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.