Fshati që s’guxon ta braktis askush: Shihni detaje të mistershme të këtij vendi

647
0

Banorët nuk flasin për pasurinë e vet dhe atë e mbajnë si sekret, ndërsa qasja e medieve është e kufizuar.

Fshati kinez Huaxi është i vendosur në krahinën Jiangsu, dhe me plotë të drejtë e mban emrin “fshati i pasanikëve”.

Çdonjëri prej 2.000 banorëve, sa i ka ky fshat, ka së paku 250.000 dollarë në llogarinë e vet bankare, sigurim shëndetësorë dhe arsimim pa pagesë, si dhe jeton në vilë luksoze, në të vërtet të gjithë jetojnë në vila identike.Por ekziston një marrëveshje e brendshme.

 

Nëse dikush vendos ta braktisë fshatin dhe të transferohet diku tjetër, humb të gjitha që i ka në llogari bankare dhe, natyrisht vilën, dhe për shkak të kësaj, gati askush nuk guxon të shkojë sepse do të mbetej pa asgjë dhe do të përfundonte në rrugë.

Shumica e banorëve punojnë shtatë ditë në javë, prandaj bëhet pyetja kur do t’i shpenzojnë gjithë ato para?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.