Familja punëson si dado një studente. 3 javë më vonë ajo bëri sakrificën që askush nuk e imagjinonte!

927
0

Kur studentja e kolegjit Kiersten Miles pranoi një punë verore me kohë të pjesshme si babysitter për familjen Rosko, ajo nuk priste që të bente aq shumë për tre fëmijët që ajo ishte angazhuar për t’u kujdesur. Por fëmijët kanë një mënyrë magjike për të hyrë në zemer, dhe Miles u lidh veçanërisht me foshnjën.

Prindërit George dhe Farra u kontraktuan me Miles 22-vjeçare që të kujdeseshin për Mattea, 7 vjeç, Trey, 5 vjeç dhe 9-muajshen Talia. Por ata nuk e prisnin që ajo të shkonte përtej përgjegjësive të saj si dado.

Pas vetëm 3 javësh në punë, Miles bëri një ndryshim të jetës për të shpëtuar jetën e fëmijës.

Talia vuajti nga një sëmundje e rrallë e mëlçisë që prek vetëm një në 18,000 foshnja. Kur mjekët i thanë Roskos se vajza e tyre nuk do të jetonte pa një transplantim të mëlçisë, ata menjëherë e vendosën atë në listën e pritjes së UNOS (United Network for Sharing Organ).

“Para se të takohesha me familjen, nuk e dija që mund të dhuroja një pjesë të mëlçisë. Gjithmonë përpiqem të dhuroj gjak kurdo që mundem, sepse nuk më shqetëson dhe shumë njerëz mund të marrin llojin e gjakut. Pas kryerjes së hulumtimeve, kuptova se unë mund të dhuroja një organ për të gjithë për shkak të llojit të gjakut “, tha Miles për Sot.

Kur Miles mësoi se foshnja Talia kishte nevojë për një transplantim të mëlçisë, menjëherë u testua.Pra Milesi bëri atë që do të bënte vetëm një super-dado.

“Ne nuk ishim kurrë ‘duke kërkuar’ për një donator të organeve, dhe kurrë nuk do t’i kërkojmë askujt nëse donin të dhuronin, sidomos dikush që nuk e njihnim mirë”, tha Rosko.

Por Miles këmbënguli. Dado kishte zhvilluar një lidhje të fortë me vajzën e tyre 9-muajshe dhe ndjeu se ishte gjëja e duhur për të bërë.

“Më duhej vetëm të kaloj nëpër disa teste të gjakut, të imazhit, dhe të bisedoja me disa mjekë dhe më pas të kaloja më pak se një javë në spital.

Ishte një vendim serioz dhe Milesi ishte gati të vazhdonte me procedurën, derisa mësoi një pjesë të informacionit që e bënte të mendonte gjithçka. “Në një moment kuptova se kurrë nuk do të isha në gjendje të dhuroja përsëri nëse e bëja këtë”, tha ajo.

Miles shkoi përpara me procedurën, duke pasur besim se nëse një ditë fëmijes i duhej i njëjti veprim, dikush do të bënte të njëjtën gjë.

Kiersten dhe Talia iu nënshtruan një procedure 14-orëshe në spitalin e Universitetit të Pensilvanisë dhe Spitalit të Fëmijëve të Filadelfias, dhe ato të dyja tani po lulëzojnë.

“Ajo ka kthyer një situatë të pashpresë në një situatë shpresëdhënëse”, tha Rosko. “Pa Kiersten ne do të ishim të ulur duke pritur që një donator i vdekur të vinte dhe të shpëtonte Talian.”

“Pa Kiersten nuk jam i sigurt se ku do të jemi … të jemi të sinqertë, nuk dua të mendoj për këtë.”

Tani, Talia është një fëmijë i lumtur, i shëndetshëm 2-vjeçar, në sajë të super-dados së saj të dashur Kiersten.

“Do ta bëja përsëri 100 për qind.Eshte një çmim kaq i vogël për t’u paguar në krahasim me shpëtimin e një jete “.