Etiopia thyen rekorin e mbjelljes së pemëve për tu përballur me ndryshimet klimatike.

545
0

Etiopia ka mbjellë më shumë se 350 milion pemë për një ditë, thonë zyrtarët, në atë që ata besojnë se është një rekord botëror.

Kryeministri Abiy Ahmed po udhëheq projektin, i cili synon të kundërshtojë efektet e shpyllëzimit dhe ndryshimit të klimës në vendin e prirur nga thatësira.

Disa zyra të administratës publike janë mbyllur për të lejuar nëpunësit civilë të marrin pjesë.

KB thotë se mbulimi i pyjeve në Etiopi ra nga 35% e tokës totale në fillim të Shekullit 20 në pak më shumë se 4% në vitet 2000.

Z. Abiy filloi ushtrimin e mbjelljes së pemëve si pjesë e Nismës së tij të Trashëgimisë së Gjelbër, e cila po zhvillohet në 1.000 site në të gjithë vendin.

Zyrtarët u caktuan të llogaritnin fidanët që mbilleshin nga vullnetarët, raporton Kalkidan Yibeltal i BBC në kryeqytet, Addis Ababa.

Ministri i Inovacionit dhe Teknologjisë së Etiopisë Getahun Mekuria cicëroi në twitter se më shumë se 350 milion pemë u mbollën në 12 orë

Rekordi aktual botëror për mbjelljen e pemëve në një ditë të vetme është mbajtur nga India, e cila përdori 800,000 vullnetarë për të mbjellë më shumë se 50 milion pemë në 2016