Epidemiologu jep lajmin e MIRË nga studimi i fundit amerikan, 3 MËNYRAT për të neutralizuar virusin dhe variantet e reja. Nëse e keni kaluar, mos u…

1240
0

Mjeku i njohur Ilir Alimehmeti ka publikuar studimin e fundit të nxjerrë nga studiuesit e Emory University në SHBA.

Ata studiuan aftësinë e neutralizmit të varianteve të reja dhe zbuluan që ai neutralizohet nga gj aku i pacientëve të sëmurë (me Covid), me ate te personave që e kanë kaluar infeksionin dhe gj akun e personave të vaksinuar me Moderna dhe Pfizer.

Këto rezultate treguan se të gjitha mostrat neutralizonin variantin e Ëuhanit, variantin D614G (klasik), variantin Britanik, variantin Kalifornian.

Mjeku Alimehmeti thotë se nëse e kemi kaluar nuk duhet të shqetësohemi nga variantet e tjera.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.