Emra të shkurtër për beba me tri apo dhe me dy shkronja për 2018

2586
0

Ari, do të thotë luan në hebraisht dhe shqiponjë në norvegjisht, superior, greqisht, por edhe në shqip ka një tingëllim të artë.

Leo…Shkurtim i Leonard, por është më trendy. Dhe ka me vete gjithmonë forcën e luanit.

Rei, do të thotë mbret në spanjisht, Rey dhe tingëllon shumë bukur.

Sem, shkurtim i Samuel nëse do shkruhej Sam, që e bën trendy emrin biblik.

Avi, Abraham i modernizuar.

Tom…e çfarë mund të themi për këtë emër, shkurtim i Tomas, por shumë më djaloshar…

Ada, një emër shumë i njohur që ka mbetur pak në hije, por në SHBA po rikthehet në modë. Ky emër në hebraisht do të thotë zbukurim, në gjuhët gjermanike, fisnikëri dhe përdoret edhe si shkurtim i Adelajdës apo Adelës.

Ama, në gjuhët e amerikanëve indigjenë do të thotë ujë, ndërsa në Afrikë, lindje e vështirë ose e lindur të shtunën. Në gjuhët latine është një emër plot dashuri.

Emi, edhe ky rrjedh nga emrat e shkruar me zanore të ndryshme dhe shqiptuar ndryshëm në disa gjuhë, ka rrënjët nga Aimee në frëngjisht, apo Amata në latinisht që do të thotë e dashur.

Iv siç shqiptohet në anglisht emri i gruas së parë në botë.

Liv në gjuhët moderne skandinave do të thotë jetë dhe gra të bukura të vijnë në mendje gjithmonë me këtë emër.

Flo, është emër latin. Në latinisht do të thotë perëndesha e luleve, shkurtim i Florence, që do të thotë lulëzim.

Noa, të kujton emrin e lashtë e njëkohësisht duket modern.