Emigrantët duhet te deklarojne adresën me detyrim: Ministri sqaron cfare duhet te beni

1410
0

Ministri i Brendshëm Sandër Lleshaj gjate ditës se sotme në Drejtorinë e Përgjithshme të Gjendjes Civile, ku inspektoi nga afër demonstrimin e vënies online të shërbimit për vetëdeklarimin e adresës për shtetasit shqiptarë në emigracion.

Sipas Ministrit, ky shërbim i ri do t’u japë mundësi shtetasve për të përfituar nga shërbimet që ofrohen online dhe për të marrë pjesë në zgjedhje.

Gjithashtu, ministri tha se shërbimet online kushtëzohen me pasjen e një karte ID të vlefshme dhe se shtetasve që u ka skaduar karta, nuk do t’u ofrohen shërbimet e e-Albania, edhe pse kanë tashmë një NID.

Ai ka theksuar se në zgjedhjet e ardhshme do të bëhet identifikimi biometrik i votuesve, ndaj shtetasit duhet të kujdesen që të kenë një kartë të vlefshme, pa të cilën nuk mund të votojnë.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.