Edhe pas vaksinës mund të infektoheni sërish nga koronavirusi, ja cilat jane arsyet

190
0

Mund të infektoheni sërish me koronavirus edhe pasi të vaksinoheni. Kjo ndodh për disa arsye:

Imuniteti nuk fitohet menjëherë: Duhet kohë që vaksinat të krijojnë imunitet. Njerëzit mund të ekspozohen ndaj koronavirusit para se të vaksinohen, ose menjëherë pas tij dhe kështu nuk ka kohë që trupi të zhvillojë mbrojtjen e tij.

Vaksinat mund të mos ofrojnë mbrojtje të përsosur nga koronavirusi: Të dyja vaksinat siguruan 95% mbrojtje në provat klinike. Kjo do të thotë se një 5% e njerëzve, mund të infektohen sërish edhe pasi kanë marrë dy dozat e vaksinës.

Imuniteti mund të zbehet me kalimin e kohës: Askush nuk e di se sa kohë do të mbrojnë vaksinat nga infeksioni. Ekziston gjithashtu mundësia që koronavirusi i ri të krijojë mutacione në një mënyrë që i bën vaksinat më pak efektive.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.