Ecdc: Italia e gjitha në të kuqe të errët përveç Sardenjës

101
0

Italia e gjitha në të kuqe të errët përveç Sardenjës, e cila mbetet në të kuqe si në të dhënat e javës së kaluar. Kjo është ajo që mund të shihet në hartat e përditësuara të Qendrës Evropiane për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve mbi situatën e infeksioneve Covid në Evropë. Pra, krahasuar me 30 dhjetorin, Sicilia, Kalabria, Abruzzo dhe Basilicata, Molise dhe Puglia kalojnë nga e kuqja në të kuqe të errët (një nuancë që përcakton rrezikun më të lartë të infektimit sipas ECDC).

Pothuajse e gjithë Evropa në të kuqe ose të kuqe të errët

Për sa i përket Evropës, sipas fotografisë së bërë nga ECDC, edhe vendet e tjera të BE-së janë me ngjyrë të kuqe ose të kuqe të errët, me përjashtim të Rumanisë. E kuqja e errët, e cila tregon një incidencë në rritje të mprehtë të rasteve të reja (mbi 500 raste në ditë për 100 mijë banorë), mbulon të gjithë Gadishullin Iberik, Francën, Gjermaninë, Beneluksin, Greqinë dhe gjithashtu pjesën më të madhe të Italisë (për shembull me përjashtim të Sardenjës), vendet skandinave dhe baltike dhe Evropën Qendrore dhe Lindore. Një përjashtim është Rumania, ku gjenden të vetmet rajone portokalli dhe jeshile në Evropë

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.