E veja e Diktatorit Hoxha ka ditelindjen pas 1 muaji, ja sa vjec ben dhe ja cfare surprize ka pregatitur ajo

1435
0

Pas një muaji, saktësisht më 8 shkurt 2020, Nexhmije Hoxha pritet të mbush 99 vjeç.

Në prag të këtij përvjetori ditëlindjeje, ajo i befason dhe i sfidon të gjithë duke botuar librin mbase më të rëndësishëm të jetës së saj.

Libri i sapobotuar i Nexhmije Hoxhës ka një titull të thjeshtë dhe simbolik njëherësh: “Përjetime dhe meditime në jetën time politike”.

Këtë libër e shkruan e shkruan një ish lu. ftëtare ant ifashiste, ndër të rrallët të mbij. etuar sot e kësaj dite. Por edhe gruaja e Enver Hoxhës, që ka ditur dhe di më shumë se ish-udh ëheqësit komunistë.

Në një farë mënyre ajo është çelësi i fundit i shumë enigmave të një regjimi që sot anatemohet maksimalisht, por që edhe nga shumëkush kujtohet me nostalgji.

Një dëshmitare autentike e më shumë se 70 viteve të Shqipërisë moderne që flet. Është një ngjarje që nuk mund të shmanget, sidomos nga historianët. Ky libër mendoj se do t’u vlejë atyre.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.