E fundit/ Greqia hap kufijtë për vizitorët shqiptarë ne kete date, ja cfare duhet te keni me vete

1483
0

Qeveria greke do të hap kufijtë për të gjithë shqiptarët pas datës 19 qershor. Ky vendim erdhi pas rekomandimit të KE-së, ku u drejtohej shteteve të BE-së që të hiqnin kufizimin e udhëtimit për disa shtete, ku mes tyre ishte edhe Shqipëria.

Ministria e puneve te jashtme njofton qytetaret cfare duhet te dine

❗️Lëvizja drejt Greqisë, MEPJ informon: Çfarë duhet të dini para se të udhëtoni

Ministria për Evropën dhe Punët e Jashtme bën me dije se prej datës 19 qershor, në Greqi do të lejohet të kalojnë të gjitha kategoritë e udhëtarëve nga Shqipëria, si për qëllime familjare ashtu dhe turistike.

Udhëtarët do të duhet të kenë me vete👇:

a) Formularin Plf
b) Certifikatë vaksinimi, test PCR ose rapid ose
c) Certifikatë se diagnozës pozitive e vlefshme për dy deri në nëntë muaj.

Fëmijët mbi 12 vjeç do të kenë të njëjtat kritere hyrëse si të rriturit.

Pavarësisht kësaj, në pikat kufitare do të vijojnë të kryhen teste të rastësishme nga autoritetet përkatëse.

Deri më datë 28 qeshor, mbeten në fuqi kuotat prej 1500 personave në ditë në Kakavijë, 250 në Qafë Botë dhe 400 në Kapshticë dhe më vonë pritet liberalizimi total i lëvizjes.

❗️❗️Plotësimi i PLF është detyrueshëm për të gjithë nga të gjitha pikat kufitare, tokësore ose ajrore.
Lutemi plotësimin e këtij formulari të domosdoshëm në rast udhëtimi drejt Greqisë. Në rast se formulari nuk plotësohet online do të thotë që është arritur kuota ditore e ju duhet të zgjidhni një ditë tjetër për të udhëtuar drejt Greqisë.