E fundit/ Decreto flussi 2, ja cfare duhet te dini

526
0

Sic ishte paralajmeruar me pare, doli ne gazeten zyrtare DL ( decreto legge) per flussi emigratori 2 .

Ky fluss i ri qe do te jete me i thjeshte do te kete keto te reja nga i pari:

Kohezgjatja per marrjen e nullaosta nuk do te kete kohen 60 dite ne prefekture por 30 dite.

2 – Punetori me punedhenesin do ta kerkojne nullaosta edhe mbasi te kene filluar pune.

3- Do ta marrin nullaosta edhe ata qe jane ne Itali nga maji 2022

4- Verifikimet per punedhensin nuk i ben me Inspetoriati i punes dhe ja con prefektures por do ti bejne konsulentet e punes

4. Viza e hyrjes qe do te merret ne Ambasade apo konsullate ne Shqiperi mbasi kane marre nullaosta nuk do zgjase me shume se 20 dite.

5- Punedhenesi pervec kontrates se punes duhet te garantoje edhe strehimin. Me ligj kjo dhe e detyruar.

Persa u perket sektoreve jane po te njejtet me flussi e pare. Besoj qe eshte cdo gje e qarte ne shqip prandaj mos filloni nga pyetje dhe mesazhe. Kjo sa per tju pregatitur dhe per te pasur nje ide. Ndersa ju qe keni aplikuar me flussi e pare do prisni sepse pergjigjet po vijne. Vetem do prisni dhe kaq. Per Grupin Shqiptaret ne Itali Gentian Hodaj

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.