DW, Gjermani 772.000 vende të reja pune, ja ku të konkurroni?(VIDEO)

1066
0

Republika Federale e Gjermanisë është njëra prej vendeve më të zhvilluara në Bashkimin Evropian, me nivelin e papunësisë më të ulëtin si dhe me kërkesa të mëdha për fuqi punëtore.
Në një reportazh të Dojçe Vele të cilin mund ta ndiqni edhe në videon më poshtë, thuhet se Gjermania ka 82 milion banor, me mbi 2 milion persona që kërkojnë punë. Sipas statistikave, thuhet se në një vend nëse papunësia bie në 4 %, atëherë ai vend nuk ka probleme me punësim. Papunësia në Gjermani për momentin është 5.4%.
Sipas kësaj reportazhe, për momentin në Gjermani janë krijuar 772.000 vende të reja, të lira pune,
Për më shumë ju sjellim më poshtë edhe videon: