Do te habiteni, ja cilat janë 2 fjalët më të kërkuara në Google gjatë vitit 2020

374
0

Viti 2020 ka qenë plot sfida për të gjithë botën, kur shtetet u përballën me pandeminë e Covid-19 që ka shkaktuar shumë viktima dhe të infektuar. 12 muajt e fundit janë konsideruar si një nga vitet më të këqinj në histori.

Megjithatë, motori më i madh i kërkimit në internet, Google, ka zbuluar se cilat kanë qenë dy fjalët më të kërkuara përgjatë këtij viti.

Rezulton se fjalët më popullore dhe më të kërkuara në internet janë “vd ekje” dhe TikTok (rrjeti social me video). Këto të dhëna u përpiluan gjatë javës së kaluar.

Në mesin e fjalëve më të kërkuara janë edhe “vaksina”, “maskë”, “papunësi”. Edhe Zoom, aplikacioni i video-bisedave, ishte ndër fjalët më të kërkuara.

Përpos pandemisë, rëndësi morën edhe zgjedhjet presidenciale amerikane të Nëntorit me kandidatët Donald Trump dhe Joe Biden.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.