Do ndryshojë ora gjatë vitit? Parlamenti europian merr vendimin e madh që ndryshon gjithcka

643
0

Parlamenti Europian sot e miratoi propozimin për heqjen e llogaritjes verore dhe dimërore të kohës, por vendimin përfundimtar për këtë duhet ta miratojë Komisioni Europian.
Eurodeputetët kërkojnë që Komisioni Europian ta mbështesë këtë propozimin, i cili deri më tani mbetej në qëndrimin për mbajtjen e llogaritjes sezonale të kohës.

“Jam shumë i kënaqur që pas disa viteve diskutime në nivel të Komitetit në Parlamentin Evropian, ku unë janë anëtari i vetëm i Irlandës, propozimi u debatua dhe u votua sot në Parlament”,deklaroi eurodeputeti Shon Keli.

Ai kërkoi nga Komisioni Europian të dalë me rekomandim që t’i jepet fund ndryshimit të llogaritjes së kohës dy herë gjatë vitit.

Kjo do të thotë se ora nuk do të ndryshojë më dy herë në vit siç ka ndodhur deri tani, por do të qëndrojë në të njëjtën periudhë gjithmon.

“Lëvizja e akrepave 60 minuta përpara në verë i bën njerëzit më të lodhur dhe si rrjedhojë rritet rreziku nga aksidentet”, argumentoi europarlamentarja franceze, Karima Delli.