Covid prek edhe gjelat e detit në Peqin, zbulohet ç’ka ndodhur këtë fundviti

561
0

Duket se pandemia ka shkaktuar probleme gjithandej, së fundmi është vënë re dhe një krizë në ekonominë e familjeve te cilat presin pikërisht fundvitin për të fituar diçka më shumë. Këtë vit është vënë re një renie e blerjes së gjelit të detit në familjet në Peqin të cilat e mbarshtrojnë.

Jonuzi është një prej fermerëve nga fshati Bishqem i Peqinit, zonë e njohur për rritjen e gjelave të detit, i cili rreth 100 të tillë, por gjatë këtyre ditëve ka shitur jo më shumë se 10 gjela.


Kam shitur pak… dobët fare. Kam 100 kohë kam shit 10. E vështirë është se me këtë çmimin ta shes me 6 unë dal me humbje.


E njëjta situatë paraqitet dhe në Berat, Sivjet është badiava gjeli. 4 mijë lekë e s’po ecën. Vjet ishim shumë të kënaqur dhe shtuam dhe tufën. Arsyet janë pandemia dhe mos kthimi i emigrantëve”, ka thënë ai.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.