Covid, Japoni shpall një gjendje të re emergjence tre muaj para Lojërave Olimpike

181
0

Japonia ka shpallur një gjendje të re të jashtëzakonshme për krizën e shkaktuar nga koronavirusi. Vendimi i qeverisë, për të provuar të frenojë rritjen e infeksioneve, vjen kur kanë mbetur vetëm tre muaj nga fillimi i Lojërave Olimpike. Kjo është gjendja e tretë e jashtëzakonshme që nga fillimi i pandemisë Covid: ajo do të ketë të bëjë me Tokion dhe tre prefekturat perëndimore, përkatësisht Osaka, Kyoto dhe Hyogoe dhe do të jetë në fuqi nga 25 Prill deri më 11 Maj percjell shqiptari.net.

Një përpjekje për të ndaluar rritjen e infeksioneve dhe për të shpëtuar Olimpiadën e Korrikut në minutën e fundit. Njoftimi vjen vetëm një muaj pasi përfundoi një gjendje e mëparshme e jashtëzakonshme në zonën e Tokios. Pasi ligji që përcakton masat kundër Covid-19 u forcua në shkurt, këtë herë autoritetet mund të lëshojnë urdhra detyrues për të zvogëluar orët e hapjes së dyqaneve ose për t’i mbyllur ato, me kompensim për ata që përputhen me rregullat dhe gjobat për ata që i shkelin ato .

Kryeministri japonez, Yoshihide Suga, sqaroi se gjendja e jashtëzakonshme është gjithashtu e nevojshme sepse Java e Artë po afron, e cila zgjat nga 29 Prill deri më 5 maj: është një periudhë kremtimi dhe një mundësi për bashkime familjare., E cila në këtë koha konsiderohen të rrezikshme.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.