Cili është shteti më i mirë dhe më i keq në Amerikë? Ja cfare thote studimi

1224
0

Cili është shteti më i mirë në SHBA? Sipas  një studimi të  kryer nga firma për analiza të të dhënave YouGov, Hawaii, vendi i plazheve dhe motit të ngrohtë, zë vendin e parë.

Hawaii u pasua nga Colorado, Virginia dhe Nevada.

Sondazhi anketoi 1,211 të rritur amerikanë dhe u kërkoi atyre të zgjidhnin më të mirin e dy shteteve nga një listë e të 50 shteteve në një “ndeshje kokë më kokë”.

Gjashtëdhjetë e nëntë për qind e të anketuarve thanë që Hawaii ishte “shteti më i mirë”.

Dhjetë shtetet më të mira përfshijnë:

Hawaii

Kolorado

Virxhinia

Nevada

veri Carolina

Florida

Arizona

Nju Jork

Xhorxhia

Teksas

Në fund të listës përfshiheshin Misisipi dhe Alabama. Së fundmi, i shkruar me shkronja të pjerrëta për mungesën e shtetësisë, është Distrikti i Kolumbisë.

Rreth një e treta e amerikanëve raportojnë se aktualisht jetojnë në një shtet tjetër nga shteti i tyre i lindjes. Studiuesit thonë se këta njerëz zgjodhën shtetin e tyre të shtëpisë 70% të kohës, me njerëzit që jetojnë në shtetin e tyre thonë se është më mirë në 81% të ndeshjeve.