Çfarë ndodh me sapunët e papërdorur në hotele? Idea gjeniale e Shawn i ka habitur te gjithe

556
0

A keni menduar ndonjëherë se çfarë ndodh me sapunët që nuk janë përdorur në hotele?

Është e zakonshme që këto pilula higjienike që ofrohen nga hotelet nuk kanë përfunduar konsumimin dhe punonjësit e pastrimit përfundojnë duke i hedhur ato.

Ky realitet ishte ai që shokoi Shawn Seipler, i cili vinte në pikëpyetje mënyrën e pakuptimtë të harxhimit të një produkti që mund të ripërdoret dhe të dhurohet për njerëzit që nuk kanë këto mjete pastrimi.

Shaw thotë se fondacioni i tij Clean the World ka lindur në vitin 2009, pasi qëndroi në një hotel me pesë yje, kur pyeti se çfarë ndodhte me sapunat, atij iu tha se çdo gjë hidhej në plehra.

Kjo është mënyra se si fondacioni i tij jofitimprurës ndihmon vendet me të ardhura të ulëta ku vdekshmëria foshnjore për shkak të përhapjes së sëmundjeve ose diarresë është zvogëluar nga kontributi i tyre.

Aktualisht këto hotele kanë marrë vendimin për të dhuruar shufrat e tyre të sapunit përveç dhënies së gjysmë dollari vjetor për çdo dhomë që ata kanë në zinxhirin e hoteleve. Në këtë mënyrë, këto kontribute kanë ndihmuar Seipler i cili ka fituar më shumë burime dhe i ka dhënë atij mundësinë për të punësuar më shumë njerëz.

Statistikat:

Vetëm vitin e kaluar ata arritën të ribëjnë shtatë milionë shirita sapuni dhe të dorëzojnë 400,000 kuti higjienike; Megjithatë, Seipler sqaron se mbetet shumë për t’u bërë. /Përshtati: JOQ.al

(