Campania drejt zonës portokalli, Siçilia rrezikon zonën e kuqe…, ja cfare pritet javen qe vjen

537
0

Në pritje të vendimeve të qeverisë për zonën e verdhë dhe rihapjen e mundshme, ndryshimet e mundshme të ngjyrave priten për disa rajone. Puglia po shpreson gjithashtu për një relaksim të rregullave

Campania drejt zonës portokalli me rregulla më pak të ngurta se ato aktuale, Siçilia në rrezik të zonës së kuqe me kufizime pothuajse në nivelin e bllokimit. Ndërsa prisni të rishikoni zonën e verdhë në Itali dhe vendimet e qeverisë për rihapjen e mundshme, për disa rajone, ndryshimet e ngjyrave që nga java e ardhshme nuk mund të përjashtohen me rregulla dhe ndalime pak a shumë të rrepta bazuar në dy brezat e rrezikut Covid aktualisht të parashikuara.

Takimi i zakonshëm i dhomës së kontrollit të Institutit të Lartë të Shëndetësisë dhe Ministrisë së Shëndetësisë është planifikuar për nesër me monitorimin javor të infeksioneve. Në çdo rast, harta e vendit nuk do të përmbyset. Aktualisht pothuajse e gjithë Italia është në zonën portokalli, me vetëm katër rajone në zonën e kuqe: Campania, Puglia, Sardenja dhe Val d’Aosta. Midis këtyre, kalimi në intervalin e rrezikut mesatar është i mundur mbi të gjitha për Campania.