Burri bleu një dollap prej për 100$ tek sendet e përdorura – ai dëgjoi zhurma brenda tij dhe ajo çfarë gjeti e gëzoi pa masë

757
0

Ky burrë bleu një dollap prej druri 100 dollarë në një garazh shitjesh. Ai dëgjoi zhurma brenda tij dhe gjeti keto!

Nje 67-vjeçar, Emil Knodell nga Teksasi bleu një dollap prej druri në një garazh shitjesh.
Ai ishte i hipnotizuar nga mermeri i kabinetit dhe punimi i drurit. Kur i thane dollapi ishte 125 vjeçar, Emil u fiksua edhe më shumë. Ndoshta Emil ishte një nga ata njerez që vlerësojnë shume mobiljet antike.

Shitësi i tha atij se dollapi është 125 vjeçar dhe çmimi fillestar për të ishte shumë i shtrenjtë.

Me sa duket, shitja ne garazh kishte filluar për tre ditë, por askush nuk e kishte blerë dollapin akoma, kështu që shitësi e uli çmimin në 100 dollarë amerikanë.

Duke menduar se ja vlente, Emil vendosi të blinte dollapin. Gjeja qe e terhoqi me shume ishte pjesa e mermerit. Plus, dollapi ishte i gdhendur me stil, me një bojë të bukur dhe i punuar nga një dru me cilësi të lartë.

Emil shkoi me një mik për të marrë dollapin dhe per ta ngarkuar ate ne kamioncinen e tij.

Papritmas, ata dëgjuan disa tinguj të fortë që vinin nga sirtari i dollapit.

Kur e hapen pane se sirtari ishte i mbushur me bizhuteri, diamante, para, si dhe sende të vjetra antike të datuara nga lufta civile.

I tronditur dhe i entuziazmuar për zbulimin, Emil, nuk dinte se çfarë të bënte. Pasi e mendoi mire, vendosi të kontaktojë shitësin. Arsyeja e tij ishte se artikulli që bleu ishte vetëm dollapi i drurit, jo cfarë kishte brenda tij. Kështu që ai vendosi ta kthejë përmbajtjen tek shitësi.

Akti i Emilit për kthimin e tyre u lavdërua nga shitësi. Ai ishte shumë mirënjohës ndaj tij.

Për të shprehur mirënjohjen e tij, shitësi vendosi t’i jepte një pjesë të gjetjeve si shpërblim, por Emil tha se nuk do të pranonte sende që nuk i përkisnin atij.

Doli se dollapi i përkiste gjyshërve te shitësit dhe ai nuk kishte asnjë ide per ekzistencen e tyre. Falë Emil-it, shitësi tani mund te rimarrë trashëgiminë e familjes së tij.

/©10gjera.com
përktheu j.memeli/