Britania e Madhe mundet nga virusi: kulmi i ri me 58,784 raste | Johnson i flet kombit: do të jetë izolimi i tretë

140
0

Në Britaninë e Madhe është regjistruar një kulm i ri i infeksioneve: rastet e regjistruara në 24 orët e fundit arrijnë në 58,784 me 430,000 shtupa. Vendi po shkon drejt bllokimit të tretë.

Përballë këtyre numrave shqetësues, në fakt, Kryeministri Boris Johnson njoftoi se të hënën në mbrëmje ai do t’i drejtohet kombit me një fjalim televiziv për të zyrtarizuar shtrydhjen e re të njoftuar anti-Covid. “Nëse shikoni numrat – shpjegoi Johnson duke njoftuar TV drejtpërdrejt – nuk ka dyshim se do të duhet të marrim masa më të rrepta dhe do t’i shpallim ato në kohën e duhur”. Kryeministri, megjithatë, tha se ishte i bindur se javët e ardhshme do të jenë “shumë të vështira” dhe mbylljet e reja të shkollave mund të mbërrijnë (sipas mediave ato do të qëndrojnë të mbyllura deri në mes të shkurtit), ora e ndalimit dhe ndalimi i plotë i takimeve midis njerëzve që nuk jetojnë së bashku.

Ndërsa shkollat ​​në Londër janë mbyllur tashmë për shkak të niveleve të larta të infektimit, në fakt, në shumë pjesë të tjera të vendit studentët tashmë janë kthyer në klasat ballë për ballë pas pushimeve të Krishtlindjeve. Sindikatat e mësuesve, megjithatë, u kanë kërkuar shkollave në Angli të qëndrojnë të mbyllura për të paktën dy javë, duke kaluar në mësimin në distancë.

Me pak fjalë, kufizimet e reja mund të rezultojnë në futjen e një “alarmi 5” krahasuar me sistemin aktual të alarmit me 4 nivele të azhurnuar pak para Krishtlindjeve: po në thelb do të merrej me një bllokim të tretë të përgjithshëm pas atij në pranverë dhe bllokimit njëmujor të vendosur në Angli nga nëntori deri në 2 dhjetor.

Nga ana tjetër, Skocia ka njoftuar një bllokim total për të gjithë muajin janar.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.