Bonus për të gjithë: Isee 2022 i ulët? Edhe një mijë euro nga qeveria

2
0

Itali/ Bonus për të gjithë këtë vit. Qeveria e kryesuar nga kryeministri Mario Draghi zgjeron listën e kontributeve të aksesueshme për familjet me fëmijë në ngarkim duke vënë në dispozicion 1000 euro për fëmijët dhe adoleshentët. Edhe pse ekzekutivi nuk e ka fshehur asnjëherë dëshirën për të anuluar një pjesë të ardhurave të dhëna familjeve gjatë vitit të kaluar, çuditërisht vjen lajmi i futjes së një Bonusi të ri drejtuar të gjitha familjeve me të ardhura të ulëta me fëmijë në ngarkim nga mosha 5 deri në 18 vjeç.

Behet fjale për Bonusin e Muzikës të rikonfirmuar me Ligjin e Buxhetit të vitit 2022, por i përshtatur në funksionim në krahasim me vitin 2021.

Me pak fjalë, një Bonus për të gjithë fëmijët që do t’u jepet familjeve që dëshmojnë se kanë një ISEE më pak se 36,000 euro. Ndaj, nuk bëhet fjalë më për një shumë të paracaktuar të paguar për familjet përfituese. Por një Bonus për të gjithë fëmijët njihet në formën e një kreditimi tatimor, duke futur shpenzimet e bëra në deklaratën tatimore. Pikërisht në deklaraten 730/2022, Agjencia e të Ardhurave ka komunikuar së fundmi disponueshmërinë e formularëve të deklarimit. Sigurimi i një udhëzuesi të dobishëm për plotësimin e modelit në përputhje me dispozitat e reja. Përfshirë ato që kanë të bëjnë me përfshirjen e bonusit muzikor për të gjithë fëmijët nga 5 deri në 18 vjeç.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.