Biznesmeni italian dënohet me 17 vite burg nga Gjykata shqiptare

2
0

Gjykata e Tiranës ka dënuar me 17 vite burg Francesco Becchetti-n, për pastrim parash dhe vjedhje duke shpërdoruar detyrën. Prokuroria kishte kërkuar 20 vite burg për biznesmenin italian.

Sipas Gjykatës, Becchetti ka krijuar një sistem shoqërish tregtare, me qëllim fshehjen e veprimtarisë kriminale. Në këtë sistem, është përfshirë i pandehuri Becchetti, duke futur në këtë marrëdhënie nënën Lilliana Condomiti dhe vjehrrën e tij, Vjollca Kamberi.

Sipas Gjykatës, asetet e tyre dhe llogaritë bankare të shoqërive do kalojnë në favor të shtetit.

Përveç Bechettit, Gjykata dënoi edhe mamanë dhe bashkëpunëtorët e tij.

Liliana Condomitti- 8 vite burg

Mauro De Renzis – 16 vite burg

Erjona Troplini-8 vite burg

Stavri Peçi – 2 vite burg, pezullim në shërbim prove

Fetah Dervishi – 3 vite burg, pezullim në shërbim prove

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.