Bëri 16 km me makinën e tij dhe papritmas dëgjon një zë që qan poshtë saj. Kur del për të kontrolluar, befasohet nga ajo çfarë sheh!

537
0

Jane Brister, një specialiste e shpëtimit të kafshëve në Australinë e Jugut, u thirr në periferinë e Adelaide pasi një shofer dëgjoi tingujt e çuditshëm “të qara” që vinin nga makina e tij.

Kur mbërriti në destinacionin e tij pas ngarjes për 16 km / 10 milje, dëgjoi zhurma nga makina dhe ishte në gjendje te shihte koalën e lidhur në harkun e rrotave.

“Në fillim, unë mund te shihja fytyrën dhe një puter”, tha Brister. “Ajo ishte mbështetur pas rrotes, por për fat të mirë jo në mesin e boshtit. “Duhej shumë kohë dhe durim për ta nxjerrë jashtë”, i tha SMH.

Shërbimet metropolitane lokale të zjarrit erdhen për të ndihmuar në shpëtimin e saj. “Unë kam bërë qindra shpëtime, por asnje si ajo,” tha Brister. “Pas mbërritjes isha në dijeni të erës së leshit të djegur që shtoi traumën e situatës”.

“Nuk e dimë se si hyri atje,” tha Brister. “Koala normalisht nuk zvarritet në atë vend (nën rrota), dhe shoferi nuk ndjeu se ai kishte goditur ndonjë gjë.”

Për fat të mirë, Kelly pati vetem disa gervishtje të vogla dhe pas një jave rikuperimi u dërgua në shtëpi. “Ajo është një vajzë shumë fatlume”, tha Brister.

Kelly tani është liruar përsëri ne boten e kafsheve te egra, pothuajse pa lëndime.

/©gatuajshendetshem.com
përktheu j.memeli/