Bankers Petroleum nuk ka paguar tatimin fitimi që nga viti 2004

319
0

Pasuritë natyrore të Shqipërisë po prodhojnë fitime të mëdha, por shumica e tyre shkojnë në një grup të vogël kompanish sesa në qytetarët e saj.

Rasti më flagrant është ai i shfrytëzimit të naftës.

Vitin e kaluar, Bankers Petroleum fitoi 24 milionë euro nga prodhimi i naftës në burimin e Patos Marinzës.

Megjithëse ishte kompania e pestë me fitimin më të lartë në Shqipëri për 2018, nuk pagoi asnjë tatim mbi fitimin në buxhetin e shtetit, duke pretenduar se ata nuk kanë fituar përsëri koston e investimit.

Marrëveshja koncesionare e nënshkruar në vitin 2004 i lejon kompanisë të mos paguajë tatimin mbi fitimin derisa të ardhurat e shitjes të mbulojnë shpenzimet.

Autoritetet shqiptare dyshojnë se një pjesë e kostos që Bankers po deklaron si investime, janë fiktive dhe të fryra artificialisht, por kompania e mohon atë. Kjo vazhdon prej vitesh, dhe deri më tani Bankers kanë qenë gjithmonë në gjendje të mos paguajnë asgjë për shtetin.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.