Autobusi bie nga shkëmbi mbi 100 m lartësi, 16 pasagjerë humbin jetën

138
0

Një autobus me rreth dyzet persona ra nga një shkëmb mëngjesin e djeshëm të së martës në rajonin malor të Ayacucho, në Ande, në Perunë juglindore, duke shkaktuar vdekjen e 16 njerëzve, njoftuan autoritetet.

Autobusi dykatësh, i cili po udhëtonte nga kryeqyteti Lima për në Ayacucho, devijoi nga kursi i tij dhe ra në nga një shkëmb rreth njëqind metra lartësi.

Operacioni i shpëtimit u vonua për shkak të një stuhie breshëri, informoi përfaqësuesi për shtyp i zyrës së Avokatit të Popullit në Ayiacoutso.

Aksidentet fatale të trafikut janë të shpeshta në Peru, veçanërisht për shkak të zhvillimit të shpejtësisë së tepërt, gjendjes së keqe të sipërfaqes së rrugës, mungesës së sinjalizimit, si dhe mungesës së kontrolleve policore.