Australi, rikthehet karantina, vendi mbyllet per dy jave, njerezit dynden ne supermarkete

449
0

Sidnei, Australi, të Shtunën në mbrëmje filloi një bllokim dy javor mes një rritje në rastet e variantit COVID-19 Delta.

Kryeministri i Uellsit të Ri Jugor Gladys Berejiklian tha se ishte “koha më e frikshme që ndjeva që nga fillimi i pandemisë”, ndërsa ajo njoftoi bllokimin dhe urdhrat shoqërues të qëndrimit në shtëpi.

Kufizimet e reja pasojnë bllokimet më të vogla në pjesë të qytetit që filluan të Premten në një përpjekje për të ndaluar një shpërthim të variantit shumë ngjitës.

“Të gjithë në Sidnej të Madh duhet të qëndrojnë në shtëpi nëse nuk është për një arsye thelbësore,” tha Berejiklian në një deklaratë duke përshkruar kufizimet.

Sipas urdhrit, i cili do të zbatohet të paktën deri më 9 korrik, banorët lejohen të largohen vetëm nga shtëpitë e tyre për punë thelbësore, arsimim, për të marrë një va ksinë COVID-19, për të kërkuar kujdes mjekësor, ushtrime në natyrë dhe për të blerë ushqime ose sende të tjera thelbësore. Ata që dëshirojnë të ushtrojnë jashtë mund ta bëjnë këtë vetëm në grupe me 10 ose më pak.

Njoftimi për bllokimin i shtyu disa banorë të mbushin tregje lokale.

Të paktën 29 raste të reja COVID-19 u raportuan në 24 orë para se bllokimi të hynte në fuqi, sipas ministrisë së shëndetit të shtetit. Kjo përfshin 17 infeksione të reja që u njoftuan të Premten në mëngjes.Të paktën 29 raste të reja COVID-19 u raportuan në 24 orë para se bllokimi të hynte në fuqi, sipas ministrisë së shëndetit të shtetit. Kjo përfshin 17 infeksione të reja që u njoftuan të Premten në mëngjes.