Ata e lanë të lidhur në një pemë për të ngordhur, por pitbulli u kujdes për sekretin e tij të çmuar…

1248
0

Për fat të keq, shumë shpesh, qentë e racës pitbull kanë një reputacion të keq. Ka shumë njerëz që gabimisht i etiketojnë ato sepse besojnë se janë agresivë, të rrezikshëm dhe gjithmonë të gatshëm për të sulmuar qentë. Megjithatë, nëse këta njerëz e njohin me të vërtetë një pitbull, ata mund të kuptonin një gjë, domethënë që kjo racë ka një zemër të madhe. Ata janë qentë që deri në fillim të viteve 1900 u përdorën si dado për fëmijët, ata madje u quajtën edhe “qentë dado”.

Pitbullët janë qen tepër të dashur dhe të gjallë.

Nëse nuk besoni, lexoni më poshtë…

Qeni pitbull Lara u gjet në portat e një vendi të quajtur Nafplia, i cili ndodhet në rajonin e Peloponezit të Greqisë. I zoti i saj e la atë në mes të askundit, të lidhur në një pemë, pa ushqim ose ujë; në praktikë, ai e la atë vetëm dhe e braktisi në fatin e saj.

Gjëja më e trishtë e të gjithë historisë është sigurisht fakti që fqinjët e tij e dinin se Lara ishte e lidhur në një pemë, por askush nuk bëri asgjë, sepse të gjithë kishin frikë t’i afroheshin asaj.

Askush nuk e di saktësisht se sa kohë qeni i varfër kishte qëndruar atje. Përveç kësaj, Lara ishte shtatzënë dhe e vetme, në mes të pyllit, lindi katër këlyshë të bukur.

Pa ushqim, Lara ishte po aq e aftë për t’u kujdesur për këlyshët e saj për ditë të gjata, të pafundme dhe të dhimbshme. Pastaj, për fat të mirë, dikush i gjeti dhe i çoi në një qendër të mbrojtjes së kafshëve, shkruan ShkodraNews. Kur shpëtuesit arritën të afroheshin me Lara-n, ata panë një qen të kequshqyer dhe të dehidruar, por gjëja që i la pa fjalë ishin ato këlyshë të vegjël që Lara kishte arritur të mbronte.

Më i vogli nga katër këlyshët, për shkak të këtyre ditëve të para të jetës kaq të vështira, nuk mundi të mbijetojë; për fat të mirë, megjithatë, tre të tjerët mbijetuan në sajë të nënës së tyre heroike, shkruan ShkodraNews. Një grua me emrin Linda që ishte pjesë e ekipit që shpëtoi qentë, gjithashtu vendosi t’i jepte një shtëpi dhe të kujdeset për Lara-n dhe tre këlyshët e saj të vegjël.

Megjithatë, në fillim nuk ishte aq e lehtë, Lara ishte shumë e trembur, nuk u besonte njerëzve dhe nuk pranoi të hante. Por, kur e kuptoi që Linda me të vërtetë donte ta ndihmonte, ajo filloi të relaksohej dhe në një kohë të shkurtër i besonte plotësisht gruas.

Deri më sot, të tre këlyshët janë mirë dhe janë shumë të bukur. Ata janë qen të mirë, të dashur dhe, mbi të gjitha, miq besnikë. Nëse ata janë siç janë tani, kjo është me siguri falë fuqisë së nënës së tyre dhe mësimeve të mira të Linda-s.

Kjo nënë e ëmbël arriti të shpëtojë veten dhe konet e saj, ajo kishte kurajë të madhe dhe forcë të madhe. Jepni një koment dhe ndani me miqtë tuaj historinë e kësaj nëne të guximshme. /shqiptari.net/