Assegno unico: ja është shuma që mund të merrni në bazë të Isee dhe të ardhurave

54
0

Nga një minimum prej 50 deri në rreth 180 euro për çdo fëmijë, me një rritje nga fëmija i tretë. Është shuma e kompensimit të vetëm që pritet të fiksohet me dekret në Këshillin e Ministrave javën e ardhshme. Shtesa do të llogaritet në bazë të ISEE dhe të ardhurave dhe mund të arrijë deri në 260 euro. Më pas edhe një tarifë shtesë nëse të dy prindërit punojnë.

Një nxitje për punën e femrave – Për rrjedhojë, shtesa do të llogaritet në bazë të ISEE dhe do të variojë nga 50 euro për të ardhurat më të larta deri në 180 euro për të ardhurat më të ulëta. Futja e tarifës shtesë në rast se të dy prindërit punojnë është një shpërblim i dëshiruar nga Ministrja e Familjes Elena Bonetti për të mbështetur dhe nxitur punën e femrës.

Pagesa minimale për ata që nuk paraqesin ISEE – Çeku do të paguhet në shumën minimale prej rreth 50 euro jo vetëm për të ardhurat më të larta, por edhe për ata që vendosin të mos paraqesin ISEE. Kështu sqarojnë burime ministrore. Pagesa minimale, në mungesë të një Isee që vërteton të drejtën për një shtesë më të lartë, do të bëhet automatikisht.

Shuma maksimale për gjysmën e familjeve italiane – Rreth gjysma e familjeve italiane duhet të kenë të drejtën e shumës maksimale të assegno unico. Kjo është një përllogaritje e bërë në bazë të të dhënave të Istat-it, sipas të cilave rreth gjysma e familjeve italiane kanë një ISEE deri në 15 mijë euro./shqiptari.net/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.