Arjanët e Himalajave: Fisi ku i shkëmbejnë gratë lirisht me njëri-tjetrin

515
0

Këto portrete befasuese tregojnë disa nga anëtarët e mbetur të një fisi të vjetër, të njohur edhe si Arjanët e Himalajave.

Ata tradicionalisht i shkëmbejnë gratë me njëri-tjetrin dhe festojnë shfaqjen publike të afeksionit.

Fisi Drokpa jeton përgjatë lumit Indus në veri të Indisë.

Drokpa do të thotë Arjan ose lëkurë-bardhë në Ladakhi.

Mendohet se janë rreth 3 mijë persona të këtij fisi, që kanë mbijetuar që nga koha e ushtarëve të humbur të ushtrisë së Aleksandrit të Madh.

Fotot janë bërë nga Aman Chotani.

Ai thotë se ky fis vazhdon të përdorë akoma simbolin e suastikës, që njihet tashmë si imazhi i nazizmit.

Sipas tij, ky fis bën një jetë shumë të thjeshtë dhe mbijeton kryesisht duke punuar si fermerë.