Arinjtë ‘pushtojnë’ qytetin, banorët nuk dalin dot jashtë shtepive

30
0

Arinjtë popullojnë qytetet në Rumani.

Banorët në qytetet malore kanë thënë se arinjtë e shfrenuar po i tmerrojnë.

Grabitqarët e kulmit po kryejnë trazira rreth maleve Karpate, duke tme rruar fshatarët.

Shifrat tregojnë se shkalla e sulmeve të arinjve u trefishua midis 2017 dhe 2019 me më shumë se 100 njerëz të plagosur.

Një nga arsyet e rritjes është ndalimi i gjuetisë së arinjve, i zbatuar në vitin 2016, që nënkuptonte se arinjtë “humbën frikën e tyre kundër njerëzve”.

Ata gjithashtu duket se kanë mësuar se qytetet janë burime të pasura ushqimi dhe shpesh shihen duke u hedhur nëpër kosha.

Një nënë e tre fëmijëve nga Transilvania tha se një ari u tërbua nëpër kopshtin e saj dhe ktheu tryezën ku ajo dhe burri i saj po luanin letra.

Monica, 49, tha për Times: “Çdo ditë është e njëjta gjë.

“Arinjtë janë kudo. Ndonjëherë na duhet të thërrasim policinë e trazirave në mëngjes për t’i trembur që fëmijët tanë të shkojnë në shkollë.’

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.