Ai ankohej se gruaja e tij ishte “vetëm” një shtëpiake, derisa zbuloi diçka më shumë..

509
0

Rushles Castleberry jeton në qytetin e Masaryk-it në Florida, punon si artiste tatuazhesh, është martuar në mënyrë civile me Billy Lynch dhe ka tre fëmijë të bukur.

Pak kohë më parë, Ryshell publikoi një histori të shkurtër të jetës në profilin e tij në Facebook, e cila u përhap menjëherë në të gjithë rrjetin dhe mori një numër të habitshëm reagimesh.

Gruaja tha se historia është rrëfyer nga një mike psikologe, por me siguri qëllimi i ndarjes së saj ishte për të bërë më shumë njerëz të vetëdijshëm për sasinë e punës dhe përgjegjësisë qe një grua ka, sidomos kur ajo bëhet nënë.

Sigurisht që nuk kishte mungesë kritikash nga nënat të cilat, përveç kujdesit për shtëpinë dhe fëmijët e tyre, punojnë ashtu si Ryshell, të cilat megjithatë nuk e kuptuan plotësisht drejtë mesazhin e atyre fjalëve.

Gruaja ime nuk punon !!!

Biseda mes një burri (B), i lodhur nga të qenit pak i konsideruar nga gruaja e tij dhe një psikologeje (P):

P: Çfarë bën z. Rogers për të jetuar?

B: Unë punoj si një llogaritar në një bankë.

P: Po gruaja juaj?

B: Nuk bën asgjë, është një shtëpiake.

P: Kush e përgatit mëngjesin për familjen tuaj?

B: Gruaja ime, sepse ajo nuk punon.

P: Në çfarë ore zgjohet gruaja juaj?

B: Ajo zgjohet herët sepse duhet të organizohet. Përgatit mëngjesin për fëmijët, sigurohet që ata të jenë të veshur mirë dhe të rregullt, të kenë larë dhëmbët dhe të kenë gjithçka gati për shkollë. Zgjon fëmijën më të vogël, i ndërron pelenën, e vesh dhe e ushqen me gji.

P: Dhe kush i çon fëmijët tuaj në shkollë?

B: Gruaja ime i çon, sepse ajo ka kohë. Ajo nuk punon.

P: Pasic çon fëmijët në shkollë, çfarë bën ajo?

B: Zakonisht zgjat pak kohë për shkak se shkolla nuk është shumë afër, pastaj bën blerje, paguan faturat…

Këto i bën para se të kthehet për të marrë fëmijët. Pasi shkon në shtëpi, asaj i duhet të përgatisë drekën dhe të ushqejë fëmijët përsëri…

Pastaj rregullon kuzhinën, ndihmon fëmijët me detyrat e shtëpisë, bën lavanderi dhe pastron shtëpinë. Sepse ajo nuk punon.

P: Në mbrëmje, pas kthimit në shtëpi nga zyra, çfarë bëni?

B: Pushoj, natyrisht. Epo, jam i lodhur pasi punoj gjithë ditën në bankë.

P: Dhe çfarë bën gruaja juaj në mbrëmje?

M: Ajo përgatit darkën dhe e sjell atë në tavolinë për mua dhe fëmijët e mi, lan enët, rregulloni shtëpinë përsëri, kujdeset dhe shëtit qenin dhe i mbush tasin me ushqim. Pasi të ndihmojë fëmijët të përgatiten për të shkuar në gjumë, ndërron pelenën e foshnjës, i jepni gji dhe ndërkohë kontrollon se dy të tjerët kanë larë dhëmbët.

Gjatë natës ajo shpesh zgjohet të ushqejë me gji dhe, nëse është e nevojshme, të ndryshojë pelenën, ndërsa unë qëndroj në shtrat. Ajo nuk duhet të shkojë në punë.

Kjo është rutina e përditshme e shumë grave në të gjithë botën, ajo fillon herët në mëngjes dhe përfundon vonë natën …

Për të qenë një amvise nuk ka nevojë për diploma, por është një rol themelor në jetën familjare.

Gëzoni dhe çmoni gruan, nënën, gjyshen, hallën, motrën, vajzën … sepse sakrifica e tyre është e çmuar.

Nëse dikush ju pyet: “A jeni një grua e punës apo jeni vetëm një shtëpiake?”

Ju përgjigjuni:

Punoj në shtëpi, 24 orë në ditë:

Unë jam një nënë, unë jam një grua, unë jam një bijë. Unë jam kuzhiniere, unë jam mësuese, unë jam dado, unë jam një infermiere, unë jam një oficere e sigurimit, unë jam një këshilltare. Unë nuk mund të marr pushime, unë nuk mund të sëmurem, unë nuk kam asnjë ditë pushimi. Unë punoj ditë e natë, unë jam gjithmonë në detyrë dhe nuk marr pagë. Dhe pavarësisht kësaj, shpesh dëgjoj duke thënë: “Çfarë po bën gjatë gjithë ditës?”

Ky post i kushtohet të gjitha grave që japin jetën e tyre për mirëqenien e familjeve të tyre.

Ndani me të gjitha gratë e bukura në jetën tuaj.