Aeroporti Malpensa në Milano ndryshon emrin, ja si do të quhet tashmë

677
0

Aeroporti më i madh i Milanos do të riemërohet për nder të ish-kryeministrit të Italisë, Silvio Berlusconi, dhe kjo lëvizje ka shkaktuar një “zhurmë të madhe”.

Zëvendëskryeministër i Italisë dhe ministër i infrastrukturës dhe transportit.

Duke shpallur vendimin, ai shkoi në mediat sociale duke thënë: “Lajm i mirë: Aeroporti Malpensa i Milanos do të emërohet pas Silvio Berlusconit”.

Salvini thotë se zyrtarët nga rajoni i Lombardisë – ku ndodhet aeroporti – kërkuan ndryshimin rreth nje vit më parë, i cili u pranua nga bordi i drejtorëve të Autoritetit Kombëtar të Aviacionit Civil të vendit (ENAC) javën e kaluar.

Megjithatë, ky pranim ka shkaktuar një protestë në Itali.