A transmetohet Koronavirusi përmes ajrit? Kjo eshte përgjigjja përfundimtare mbi këtë

245
0

Nje nga pyetjet me te shumta rreth te pandemise eshte: Amund te prekem duke marre fryme vetm nga ajri?

Fillimisht shume eksperte thane jo, duke besuar se transmetimi kerkonte nje kolle ose nje teshtime per te perhapur pikat e peshtymes me virus.

Sidoqofte,pasi 45 nga 60 personat qe moren pjese ne nje praktike kori ne mars ne Uashington u preken dhe dy nga keto u ndane nga jeta, pavaresisht se askush nuk shfaqi shenja, perqafime ose shtrengim duarsh ne ate kohe, filloi te duket se ka gjase qe virusi te perhapet nepermjet ajrit.


Ne prill u rekomandua qe te mos perdoreshin me maskat ,por tani po kerkohet nga te gjithe qe te mos hiqet.Sidomos ne vendet publike si dyqanet ushqimore dhe farmacite,ku eshte e veshtire te ruash distancen prej 6 ose me shume metrash.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.