A ndiheni të sigurt në aftësitë tuaja matematikore? Ky problem ka çmendur rrjetin sepse ka më tepër se një zgjidhje

1798
0

Ky problem ka çmendur rrjetin sepse ka më tepër se një zgjidhje.

Ky nuk është një ekuacion i thjeshtë, ndaj edhe kërkon disa mendime krijuese.

Zgjidhja 1:
Rreshti i parë: 1 + 4 = 5
Rreshti i dytë: 2 + 5 = 7.
Pra mblidhni shumën e rreshtit të parë me të dytin, kështu: 5 + 7 = 12
Rreshti i tretë: 3 + 6 = 9
Mblidhni rreshtin e tretë me atë të dy rreshtave të parë 9 + 12 = 21
Rreshti i katërt: 8 + 11 = 19
Pra kështu shtoni 19 + 21 = 40.
Përgjigja : 40 është një përgjigje e pranuar gjerësisht dhe e saktë. Megjithatë, nuk është e vetmja e saktë.

Zgjidhja 2:
Në vend që thjesht të shtosh, kjo zgjidhje e dytë përfshin shumëzimin e numrit të dytë të ekuacionit me numrin që po i shtoni atij.
Rreshti i parë: 1 + (4 x 1) = 5
Rreshti i dytë: 2 + (5 x 2) = 12
Rreshti i tretë: 3 + (6 x 3) = 21
Rreshti i katërt: 8 + (11 x 8) = 96
Pra, kemi dy përgjigje të sakta, 40 ose 96 për këtë pyetje.

Burimi: Businessinsider
©gatuajshendetshem/a.c./