A eshte efektive vaksina ndaj virusit te ri, Eksperti italian: “Varianti i ri ne Britani, ja ku ndryshon”..

245
0

“Britanikët na kanë informuar se një variant i Covid-19 është shfaqur për disa kohë, madje që nga Shtatori edhe nëse është i izoluar vetëm ditët e fundit”. Kjo konfirmohet nga profesori Walter Ricciardi.

“Nuk është një formë më agresive ose vde kjeprurëse, por është shumë më ngjitëse – vazhdon konsulenti i Ministrit të Shëndetësisë – në fakt në Mbretërinë e Bashkuar ka pasur një rritje të papritur të rasteve dhe sot ka arritur gati 36 mijë infeksione, një rekord “.

Ricciardi shpjegoi se shansi më i madh i infeksionit është për shkak të aftësisë së këtij varianti të virusit për të hyrë në trupin tonë përmes mukozës. Më në fund, një siguri e rëndësishme: “Nesër do të kemi një konfrontim të ri me britanikët, por ata tashmë kanë konfirmuar se për momentin nuk do të rrezikonte efektivitetin e vaksinës”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.