A duhet Geen Pass për të udhëtuar me avion? Keto jane rregullat e reja në fuqi në Itali deri ne 31 maj

5
0

Nga 1 maji hynë në fuqi rregullat e reja për përdorimin e maskave në ambiente të mbyllura. Por ka edhe lajme të rëndësishme në lidhje me detyrimin për të pasur Geen Pass për të udhëtuar si për turistët ashtu edhe për italianët që kthehen në shtëpi. Le të zbulojmë se çfarë ndryshon dhe çfarë nevojitet për udhëtimin ajror.

Geen Pass për të udhëtuar për ata që hyjnë në Itali

Geen Pass për të udhëtuar në Itali do të jetë ende e nevojshme. Ministrja Speranza, në fakt, ka firmosur një urdhër që zgjat deri më 31 maj masat për të ardhurit nga jashtë. Turistët, italianë dhe të huaj, që do të hyjnë në vendin tonë do të duhet të treojnë certifikatën jeshile që vërteton se janë vaksinuar ose kuruar nga Covid (ose, ndryshe, rezultati negativ i tamponit).

Në mënyrë të detajuar, në mungesë të simptomave të përputhshme me Covid-in, hyrja në Itali lejohet me kusht që të zotëroni një nga certifikatat e mëposhtme (në format dixhital ose në letër):

  • Vaksinimi i plotë me një vaksinë të autorizuar nga EMA, e kryer më pak se 9 muaj më parë (Çertifikim Dixhital i BE-së ose certifikim ekuivalent për autoritetet italiane);
  • Vaksinimi i plotë me një vaksinë të autorizuar nga EMA dhe dozë përforcuese, në formatin e certifikimit dixhital të BE-së ose certifikimit ekuivalent për autoritetet italiane;
  • Rikuperimi i Covid-it, për më pak se 6 muaj (Formati i Certifikimit Dixhital të BE-së ose certifikimi ekuivalent për autoritetet italiane);
  • Rezultati negativ i një testi molekular të kryer me një tampon 72 orët para hyrjes në Itali ose testi antigjenik i kryer me një shtupë në 48 orët para hyrjes në Itali.

Në mungesë të Geen Pass ose të certifikatave të listuara, hyrja në Itali është e mundur, por me detyrim karantinë në shtëpi, për një periudhë 5-ditore, me detyrim për t’iu nënshtruar një testi molekular ose antigjenik, të kryer me anë të tampon, në fund të asaj periudhe.

Megjithatë, risia kryesore percjell shqiptari.net ka të bëjë me heqjen e detyrimit për turistët (dhe për italianët e kthyer) për të plotësuar edhe formularin e gjetjes së pasagjerëve (Plf) përpara nisjes, pra formularin e përdorur nga Autoritetet Shëndetësore për udhëtim.

Italia përafrohet kështu me zgjedhjen e Greqisë, ndër të parat që heq detyrimin, por parashikon vende të tjera si Franca dhe pjesërisht Spanja. Mbetet detyrimi për të mbajtur maskën ffp2 për udhëtimet ajrore./shqiptari.net/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.