40 mijë vende të lira pune në Gjermani, këto janë tre sektorët dhe qytetet gjermane me më shumë oferta punea

114
0

Industria bankare gjermane shpalli gati 40.000 vende të lira pune në tremujorin e parë të këtij viti. Kjo jo vetëm që është më shumë se në të njëjtën periudhë të vitit të kaluar, por paraqet edhe një reagim ndaj të gjithë ekonomisë në të cilën numri i vendeve të hapura të punës është ulur. Mungesa e punëtorëve të kualifikuar ka një ndikim të madh në sektorin financiar.

Numri i pozicioneve të shpallura publikisht nga bankat, institucionet e kreditit dhe bankat e kursimeve në Gjermani ishte 39.846 në tremujorin e parë të 2024-ës, një rritje prej 4 % krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit të kaluar.

Në ekonomi në tërësi, megjithatë, numri i vendeve të punës të shpallura publikisht është ulur për 9 %, sipas të dhënave më të fundit. Për sa i përket ofertave të punës, Frankfurt justifikoi reputacionin e tij si kryeqyteti financiar gjerman. Në tremujorin e parë të këtij viti kishte më shumë se 4.200 vende pune të shpallura publikisht në kryeqytet, pasuar nga Berlini dhe Mynihu me rreth 2.700 dhe 2.500 oferta në sektorin financiar.

Përveç Duseldorfit, Hamburgut dhe Shtutgartit, të dhënat tregojnë tre qytete të tjera ku më shumë se 1000 vende pune në industrinë bankare u shpallën të lira midis janarit dhe marsit.

Siç pritej, më së shumti vende të lira pune në industri në të gjithë Gjermaninë ishin në financa dhe kontabilitet me rreth 16.600 vende pune. Shitjet dhe shpërndarja janë në vendin e dytë me rreth 7400 vende pune. Dhe në vend të tretë është fusha e organizimit dhe menaxhimit të projekteve me rreth 4300 vende pune.