23 vjeçarja lind në burg, u ndihmua vetem nga shoqja e qelisë, edhe ajo shtatzënë..

238
0

Viti 2021, Itali, Romë. Një grua e re – Amra, 23 vjeç, etnike rome – lindi në burg, në Rebibbia, në qelinë e saj. Pa të asnjë mami, asnjë infermiere. Vetëm shoqja e qelisë, gjithashtu shtatzënë (në muajin e pestë) dhe gjithashtu romë.

Ministrja e Drejtësisë, Marta Cartabia, ka vendosur të dërgojë inspektorët në Rebibbia për të marrë informacion mbi atë që ndodhi 1 Shtatorin e kaluar. Dap (i cili siguroi një version të ndryshëm të ngjarjeve) në vend të kësaj shprehu “keqardhje” për atë që ndodhi transmeton shqiptari.net.

Amra, e cila fatmiresisht është mire bashke me vajzen e saj te katërt, i tha Repubblica atë që ndodhi dhjetë ditë më parë. Një ngjarje e rëndë dhe, për më tepër, çdo gjë por e papritur, duke pasur parasysh se disa ditë para lindjes së fëmijës, Amra ishte shtruar në një dhomë në spitalin Pertini në Romë për një deshtim për abort. Por nga spitali e burgosura u kthye në burg, ku lindi, e ndihmuar vetëm nga shoqja e saj e qelisë.

Në të vërtetë, kur mjeku (i paralajmëruar nga oficerët e burgut) mbërriti në qeli, lindja kishte mbaruar. Gruaja më pas u dërgua menjëherë në Pertini ku qëndroi atje për pesë ditë /shqiptari.net/