Nuk do ta besoni, Këto janë 17 profesionet më të çuditshme të presidentëve amerikanë

641
0

Pjesa më e madhe e Presidentëve amerikanë kanë ardhur në këtë post nga një background në fushën e politikës apo ushtrisë. Por ka edhe nga ata të cilët kanë pasur disa prej profesioneve më të çuditshme, ato të cilat nuk mendohen asnjëherë për një njeri që ka qenë president i një kombi të tërë.

Andrew Jackson, shërbeu si korrier gjatë Luftës Revolucionare

Abraham Lincoln kishte në pronësi një lokal dhe shërbente si barman

Andrew Johnson ishte ndihmës rrobaqepës dhe punonte me nënën e tij e cila kishte të njejtin profesion

James Garfield ka punuar si karrocier

Benjamin Harrison ka punuar si tellall

Grover Cleveland vriste njerëz

Warren G. Harding ka shpërndarë gazeta

Calvin Coolidge ishte prodhues lodrash

Herbert Hoover punonte në gjeologji dhe minierë

Harry Truman ishte shitës në një dyqan erëzash

Lyndon B. Johnson punonte si këpucar

Richard Nixon punonte si kapës pulash

Gerald Ford punonte ne një parking makinash

Jimmy Carter është marrë me rritjen e kikirikëve

Ronald Reagan ka punuar në cirk, ka qenë truprojë dhe aktor

Bill Clinton ka qenë shitës në një dyqan ushqimore dhe në një librari

George W. Bush ka punuar në industrinë e nxjerrjes së naftës