13 këshillat më të rëndesishme të marrëdhënieve në çift që mësuam nga prindërit tanë

674
0

Keshilla sherbejne për ndërtimin e një lidhjeje të suksesshme dhe të sinqertë me dikë që ju intereson. Këshillat e mbledhur nga eksperiencat e prindërve që janë të martuar, në marrëdhënie afatgjata apo të divorcuara – duket se ndahen në pesë kategori: dëgjimi, të qenit i sjellshëm, të kuptuarit e vetëvlerësimit, kalimi i kohës së bashku dhe edukimi i lidhjes suaj.

Respektoni hapësirën e njëri-tjetrit – dhe flisni për gjërat që kanë rëndësi.

Mandy, i cili ka qenë i martuar për 24 vjet, ka thënë: “Jepuni hapësirë ​​njëri-tjetrit që të jeni kush jeni dhe gjithmonë përpiquni të flisni për gjërat që kanë rëndësi – shpresat, ëndrrat dhe shqetësimet tuaja – jo vetëm gjërat e përditshme . ”

Asnjëherë mos i fshehni emocionet – dhe dëgjoni partnerin tuaj.

“Gjithmonë gjithmonë flisni hapur me partnerin tuaj dhe jini një dëgjues i mirë”, tha Lucy, i cili është i divorcuar.

“Asnjëherë mos i fshehni emocionet ose mos e varrosni atë që ju nervozon apo shqetëson dhe pse, do ta kuptoni njëri-tjetrin më mirë nëse flisni me ndershmëri.” Biseda e ndershme dhe e hapur krijon besim dhe forcon dashurinë “.

Mos lejoni që armiqësia të qëndrojë prane jush.

“Kurrë mos shkoni në shtrat me një debat”, tha Andrea, e cila ka qenë me bashkëshortin e saj për 32 vjet.

Jini të durueshëm dhe të gatshëm për të bërë kompromis.

“Durimi është virtyti numër një, dhe kompromisi është çelësi”, tha Simon, i cili është martuar për 24 vitet e fundit. “Përndryshe, vetëm hidhni një sy dhe buzëqeshje – por ky është cinik në mua.”

Jini me dikë që është i sjellshëm.

“Gjeni dikë që është i sjellshëm me kamerierë dhe kamariere”, tha Caroline, e martuar 26 vjet.

Kuptoni vetë vlerën tuaj si dhe partnerin tuaj.

Jake, i cili ka qenë me gruan e tij për 26 vjet, tha: “Përgjigja e qartë është të kujtojmë se ka dy njerëz në një marrëdhënie dhe që të dy kanë vlerë prandaj mos jini egoistë por gjithashtu mos u nënshtroni ose te jeni ne plan te dyte. “

Prano se askush nuk është i përsosur.

“Mësoni të jepni dhe merrni, pranoni se askush nuk është i përsosur, dashuroje dikë me lythat e tij dhe të gjitha, ka dy prej jush [në një marrëdhënie]”, tha Liz, u martua me 26 vjet.

Respektojnë mendimet e tyre dhe atë që ata e konsiderojnë të rëndësishme.

Glenys është martuar për 40 vjet. Ajo tha: “Respektimi i njëri-tjetrit është thelbësor për një marrëdhënie të suksesshme dhe afatgjatë.”

Vlera e kohës familjare.

Justine, e cila ka qenë me partnerin e saj për mbi 29 vjet, tha: “Hani darkë sa herë që të jetë e mundur”.

Gjeni mënyra krijuese për të kaluar kohën së bashku.

“Kufjet janë një investim i madh në qoftë se dëshironi të jeni sëbashku në mbrëmje por nuk mund të bini dakord se çfarë duhet të shihni. Një ndjenjë e humorit është gjithashtu e rëndësishme”, tha Jon, i cili ka qenë me partnerin e tij për 29 vjet percolli shqiptari.net

Le ta dinë sa me fat ju ndjeheni.

“Nëse je me fat sa të gjesh shokun tënd të shpirtit (unë isha!) – kurrë mos e humbisni atë fat”, tha Jon, i martuar për 26 vitet e fundit. “Sigurohuni që ajo e di që ju e admironi dhe nuk e lini kurrë ndjenjat e saj të dytë”.

Kultivoni gjërat që keni të përbashkëta.

“Zgjidhni dike, qe ndani te njejtat vlera dhe ate qe të bën të qeshësh”, tha Brian, i martuar për 40 vjet.

Përqëndrohuni në gjërat që ju ndani dhe mund të ndërtoni së bashku – nga interesat e përbashkëta deri në një familje.

“Në fund të ditës, një marrëdhënie është thjesht një lidhje,” tha Maxine, i cili ka qenë me burrin e saj për 34 vjet. “Kujdesuni, kuptoni se është diçka që ju ndani dhe jeni përgjegjës për të, dhe do të lulëzojë”.

Nese ju pelqeu ndajeni me miqtë tuaj!!!

Pergatiti Shqiptari.net

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.