10 Zakonet e rrezikshme që gjithmonë duhet të shmangni para se të flini gjumë, nr 5 do t`ju habisi!

936
0

Nuk ka gjë më të rëndësishme se sa një gjumë i mirë gjatë natës. Gjumi mund të ndikojë në cilësinë e jetës që udhëheq, si dhe të ndikojë në shëndetin tuaj.

Duke e ditur se sa i rëndësishë është regjimi juaj i gjumit, ne do të dëshironim që ju të mësoni 12 gabimet që ndoshta i bëni para gjumit:

1. Temperatura e këmbëve para se të shkoni në shtrat.
Këmbët e ftohta të çojnë në cilësi të dobët të gjumit, prandaj sigurohuni që t’u jepni atyre trajtimin e duhur para se të thoni natën e mirë.

2. Rri larg kafes së paku 4 orë para se të flesh
Kafeina e mban trupin zgjuar, i cili në fund do të thotë që ju të merrni më pak gjumë dhe aktivitet të trurit gjatë natës, Si rezultat, do të zgjoheni të lodhur dhe të pështirë, dhe askush nuk dëshiron ta shohë këtë.

3. Gjeni pozicionet e përsosur të gjumit
Si për ekspertë, zgjedhja e pozicionit ideal të gjumit është thelbësor në qoftë se doni të merrni një dozë të fortë gjumi. Sigurohuni që të fle në anën tuaj të djathtë, pasi ky është pozicioni më i dëshiruar në të cilin trupi juaj do të jetë në gjendje të pushoni.

4. Asnjë pajisje elektronike pranë jush
Para se të shkoni në shtrat, sigurohuni që të mbani telefonin, tabletin, laptopin ose tv sa më larg që të jetë e mundur. Në këtë mënyrë, nuk jeni të hutuar dhe truri juaj mund të pushojë siç duhet.

5. Asnjë libër
Sa e çuditshme që mund të tingëllojë, leximi para se të shkoni në shtrat mund të aktivizojë trurin tuaj dhe t’ju mbajë të vëmendshëm edhe pse jeni në gjumë të shëndoshë.

6. Qëndro larg nga lëngjet
Sigurohuni që të merrni të gjitha lëngjet tuaja gjatë ditës dhe të shkoni rregullisht në banjë, në mënyrë që të mos coheni në mes të natës dhe të keqbalanconi gjumin tuaj.

7. Shmangni pushimet e pasdites
Marrja e një sy gjumë pasditeve i jep trupit një alarm gjithë natën, kur nuk është kështu. Nëse keni nevojë për të pushuar, ne rekomandojmë vetem 10 minuta.

8. Zgjidh dyshekun e duhur
Dyshekë të kushtueshëm dhe me cilësi të lartë shpiken për një arsye. Ndoshta ata mund të jenë të kushtueshëm, por ata të sigurojnë që kurrë të mos zgjoheni përsëri të lodhur.

9. Bëni vaktin e fundit 2 orë para se të shkoni në shtrat
Duke pasur një stomak të plotë para se të shkoni për të fjetur do të lërë shqetësimin tuaj se si truri dhe sistemi i tretjes janë ende në mënyrë aktive duke punuar për të përpunuar ushqimin që keni konsumuar.

10. Mos beni ushtrime 3 orë përpara se të flini
Ndaloni se ushtruari për për të shmangur pompimin e adrenalinës në trupin tuaj që është i detyruar të të lërë me gjumë pak ose aspak.

/©10gjera.com
përktheu m.c./